Handsbal-chaos: Magdeburg en Fürth delen de punten

2024-10-08 sport

Magdeburg, dinsdag, 8 oktober 2024.
Twee bizarre handsbal-incidenten zorgden voor opschudding in de Bundesliga 2-wedstrijd tussen Magdeburg en Greuther Fürth. Beide teams kregen een penalty na opzichtige handsballen, resulterend in een spectaculair 2-2 gelijkspel. Een duel dat de voetbalwereld nog lang zal heugen.

Een wedstrijd vol verrassingen

In de Avnet Arena op 7 oktober 2024 speelde 1. FC Magdeburg tegen SpVgg Greuther Fürth een wedstrijd die niet snel vergeten zal worden[1]. Na 18 minuten leek Magdeburg op weg naar een eenvoudige overwinning dankzij twee treffers van Martijn Kaars. Maar de wedstrijd kreeg een onverwachte wending toen scheidsrechter Bastian Dankert twee controversiële strafschoppen toekende[2]. De eerste penalty was voor Magdeburg na een handsbal van Gideon Jung, die echter door El Hankouri werd gemist maar later wel scoorde in de rebound[3].

De comeback van Fürth

Fürth vocht zich terug in de wedstrijd dankzij een tweede opmerkelijke strafschop. Jean Hugonet van Magdeburg veroorzaakte een penalty door de bal met de hand op te pakken, in de veronderstelling dat er een overtreding buiten het strafschopgebied werd gefloten. Julian Green maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde de 2-1[4]. In de tweede helft kreeg Fürth nog een kans, die Noel Futkeu niet onbenut liet, waardoor de stand gelijk werd getrokken op 2-2[5].