Rechtszaak tegen Inez Weski: Verdenking van betrokkenheid bij criminele organisatie

Rechtszaak tegen Inez Weski: Verdenking van betrokkenheid bij criminele organisatie

2025-01-14 binnenland

Rotterdam, dinsdag, 14 januari 2025.
Op 14 januari 2025 begint de rechtszaak tegen Inez Weski. Ze wordt beschuldigd van het doorspelen van meer dan 8000 berichten van haar cliënt Taghi aan zijn netwerk.

Omvangrijke berichten uitwisseling

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank Rotterdam onthuld dat er ruim 8000 berichten zijn uitgewisseld tussen Weski en de zoon van Ridouan Taghi [1][2]. Deze berichten, gevonden in een digitale kluis van Taghi’s zoon Faissel, bevatten zelfs details over de boekhouding van de criminele organisatie [2]. De 69-jarige Weski is zelf niet aanwezig bij de rechtszaak vanwege persoonlijke redenen [1][6].

Unieke strafzaak

Deze zaak markeert een dramatisch einde van Weski’s 45-jarige carrière als advocaat [3]. ‘Het is een unieke strafzaak en tegelijk ook heel tragisch voor de verdachte, omdat ze daardoor zo van haar voetstuk is gevallen’, stelt hoogleraar strafrecht Sven Brinkhoff [4]. Weski zelf heeft eerder aangegeven dat ze zich moeilijk kan verdedigen vanwege haar geheimhoudingsplicht als advocaat [7]. Ze wordt nu bijgestaan door het advocatenechtpaar Knoops [1].

Voorgeschiedenis

De verdenking tegen Weski kwam aan het licht tijdens de rechtszaak tegen Youssef T., een neef van Taghi [3]. Na haar arrestatie in april 2023 zat ze meer dan een maand vast op een geheime locatie [1]. Haar advocaat Geert-Jan Knoops stelt dat ze werd vastgehouden in een ‘ondergrondse atoombunker’ [2]. Taghi zelf werd eind vorig jaar veroordeeld tot levenslang voor zijn rol in zes moorden en vier moordpogingen [3].

Bronnen


inez weski criminele organisatie