Memphis' magische voet: assist bij debuut voor Corinthians

2024-10-06 sport

Brazilië, zondag, 6 oktober 2024.
Memphis Depay schittert in zijn basisdebuut voor Corinthians. Met een slimme pass in de derde minuut zet hij Yuri Alberto vrij voor de openingstreffer tegen Internacional. De wedstrijd eindigt in 2-2, maar Depay’s impact is onmiskenbaar.

Vliegende start voor Depay

In de zinderende atmosfeer van het Neo Química Arena stadion wist Memphis Depay direct zijn stempel te drukken op de wedstrijd. Al in de derde minuut van zijn basisdebuut bij Corinthians gaf hij een briljante dieptepass op Yuri Alberto, die de bal feilloos achter Internacional-keeper Sergio Rochet schoot. De combinatie tussen Depay en Alberto bleek een schot in de roos, met als kers op de taart een humoristische viering waarbij Alberto symbolisch de schoenen van Depay poetste[1].

Een veelbelovende samenwerking

Hoewel Depay nog niet gescoord heeft voor Corinthians, toonde hij met zijn tweede assist van het seizoen zijn waarde voor het team. Eerder bereidde hij al een doelpunt voor tegen Fortaleza in de Copa Sudamericana op 25 september. De connectie tussen Depay en zijn teamgenoten lijkt zich gestaag te ontwikkelen, wat veelbelovend is voor de toekomst van de club. Toch was er een bittere nasmaak aan het einde van de wedstrijd, toen Internacional in de blessuretijd alsnog gelijkmaakte en Corinthians op de achttiende plaats bleef steken[1].

Gemengde gevoelens

Ondanks zijn assist en het enthousiasme van de fans, zal Depay met gemengde gevoelens terugkijken op de wedstrijd. Een overwinning had Corinthians uit de degradatiezone kunnen halen, maar met het gelijkspel blijft de druk op de ploeg om resultaten te behalen. Depay’s potentieel en zijn bijdrage aan het team zijn duidelijk, maar er is nog werk aan de winkel om de club naar een veiligere positie te loodsen. Deze wedstrijd zal echter ongetwijfeld als een hoogtepunt in zijn vroege carrière bij Corinthians worden herinnerd[1].