Ajax verslaat Groningen in doelpuntrijke thriller

2024-10-07 sport

Amsterdam, maandag, 7 oktober 2024.
Ajax wint met 3-1 van FC Groningen in een spannende Eredivisie-wedstrijd. Klaassen opent de score, Groningen komt terug, maar late goals van Weghorst en Akpom beslissen de match. Ajax domineert met 62,5% balbezit en 17 doelpogingen.

Sterke start van Ajax

Ajax begon de wedstrijd sterk met een vroege goal van Davy Klaassen in de 21e minuut, dankzij een assist van Brian Brobbey[1]. De Amsterdamse club leek in controle te zijn, met een overwicht in balbezit dat opliep tot 62,5%[2]. FC Groningen had moeite om een vuist te maken tegen het dominante spel van Ajax, dat verschillende kansen creƫerde maar niet altijd wist te verzilveren.

Spanning in de tweede helft

In de tweede helft kwam FC Groningen verrassend terug in de wedstrijd toen J. Schreuders in de 69e minuut de gelijkmaker binnenschoot[3]. Ajax had echter geen tijd om te treuren, want het team hervond snel haar ritme. Na een gemiste penalty door Branco Van den Boomen, bleef Ajax de druk opvoeren op het doel van Groningen[4].

Beslissende momenten

Het was uiteindelijk Wout Weghorst die in de 90e minuut de voorsprong uitbreidde na een assist van A. Gaaei[5]. Slechts enkele minuten later, diep in blessuretijd, maakte Chuba Akpom de 3-1 met een schot van dichtbij, wederom voorbereid door Weghorst[6]. Hiermee verstevigde Ajax haar positie in de Eredivisie, terwijl Groningen haar zesde opeenvolgende nederlaag leed[7].