Nachtelijke terreur: bromfietsbranden teisteren Bergen op Zoom

Nachtelijke terreur: bromfietsbranden teisteren Bergen op Zoom

2024-09-29 binnenland

Nederland, zondag, 29 september 2024.
In de nacht van 28 op 29 september 2024 sloeg een pyromaan toe in Bergen op Zoom. Vier bromfietsen gingen in vlammen op. De politie zoekt getuigen en camerabeelden. Heb jij iets verdachts gezien? Meld het!

brandstichtingen op meerdere locaties

De eerste melding kwam binnen om 00:55 uur, toen een bromfiets in brand stond op de Hazelnoot. De vlammen sloegen snel over naar een nabijgelegen boom. Een paar uur later, om 04:30 uur, was het raak op de Kardinaal de Jonglaan. Hier stond niet alleen een bromfiets in brand, maar was een andere al eerder geblust. De derde en laatste brandmelding van de nacht kwam om 05:30 uur binnen, toen een bromfiets op de Burgemeester Blomlaan in vlammen opging. De politie vermoedt dat dezelfde dader verantwoordelijk is voor alle branden.

reactie van de politie

De politie in Bergen op Zoom is direct een onderzoek gestart en roept de hulp van het publiek in. ‘Heeft u iets verdachts gezien? Beschikt u over camerabeelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn? Of heeft u andere informatie die u met ons of anoniem wilt delen? Laat het ons weten via 0900-8844 of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem),’ aldus een woordvoerder van de politie. Ook eigenaren van verdwenen bromfietsen worden verzocht contact op te nemen.

gemeentelijke betrokkenheid

De gemeente Bergen op Zoom werkt nauw samen met de politie om de dader(s) te vinden en verdere incidenten te voorkomen. De burgemeester heeft extra patrouilles en toezicht in de getroffen wijken aangekondigd. ‘We nemen deze zaak zeer serieus en doen er alles aan om de rust in onze gemeenschap te herstellen,’ verklaarde de burgemeester. Ondertussen vragen lokale bewoners zich af wie er achter deze nachtelijke terreur zit en hopen ze dat de dader snel wordt opgepakt.

Bronnen


www.omroepbrabant.nl www.politie.nl drimble.nl Brandstichting Bromfietsen