Doelpuntenfestijn in Almelo: Ajax overleeft Heracles-storm

2024-10-20 sport

Almelo, zondag, 20 oktober 2024.
Ajax wint een spectaculaire wedstrijd tegen Heracles Almelo met 4-3. Invaller Wout Weghorst wordt de held met twee doelpunten, waaronder een late winnende penalty. Heracles vecht terug van 1-3 naar 3-3, maar verliest toch in een thriller vol spanning en emotie.

Spanning tot de laatste minuut

Het was een wedstrijd waar de vonken vanaf vlogen. In het Asito Stadion kreeg het publiek een spektakelstuk voorgeschoteld, met beide teams die vol op de aanval speelden. Al vroeg in de wedstrijd opende Luka Kulenović de score voor Heracles in de 12e minuut. Ajax liet zich echter niet kennen en kwam snel op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Davy Klaassen in de 25e minuut. Het was de start van een doelpuntenfestijn waar beide teams elkaar geen duimbreed toegaven. Brian De Keersmaecker’s rode kaart zorgde ervoor dat Heracles de laatste minuten met tien man speelde, wat cruciaal bleek te zijn voor de uitkomst van de wedstrijd[1].

Weghorst de redder in nood

Bij een stand van 3-3 leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar toen was daar Wout Weghorst. De invaller maakte zijn opwachting en drukte direct zijn stempel op de wedstrijd. Met een doelpunt in de 63e minuut bracht hij de spanning terug en in de 82e minuut besliste hij de wedstrijd met een rake penalty. Zijn koelbloedigheid voor het doel en zijn vermogen om de verdediging van Heracles te ontregelen, maakten het verschil. Ajax wist met 4-3 te winnen en Weghorst werd terecht als held van de avond uitgeroepen[2].

Heracles toont veerkracht

Ondanks de nederlaag viel er veel te bewonderen aan het spel van Heracles. De ploeg kwam twee keer terug van een achterstand en liet zien over veerkracht te beschikken. Mario Engels en opnieuw Kulenović zorgden ervoor dat het publiek in Almelo op het puntje van hun stoel zat. De coach van Heracles, Erwin van de Looi, was trots op zijn team, ondanks de uiteindelijke nederlaag. ‘We hebben gevochten tot het einde, maar helaas viel het kwartje net niet onze kant op,’ aldus Van de Looi. Met deze spirit zou Heracles in de toekomst nog wel eens voor verrassingen kunnen zorgen[3].