NAC Vrouwen schrijven geschiedenis met eerste overwinning

2024-09-27 sport

Sittard, vrijdag, 27 september 2024.
NAC Vrouwen boeken hun eerste zege ooit in de competitie tegen Jong Fortuna Sittard (2-3). Een spannende wedstrijd met vroege goals, tactisch spel en een rode kaart in blessuretijd. NAC klimt naar de tweede plaats op de ranglijst.

vroege voorsprong en snelle gelijkmaker

Het begon allemaal veelbelovend voor de NAC Vrouwen op Sportpark De Kroai in Sittard. Kamar Laamouz scoorde al binnen twee minuten de eerste officiële treffer voor NAC Vrouwen: 0-1! Helaas konden ze niet lang van deze voorsprong genieten. Een snelle counter van Jong Fortuna Sittard zorgde ervoor dat de stand al na één minuut weer gelijk was: 1-1[1].

strijdlust en belangrijke doelpunten

De wedstrijd golfde heen en weer in de openingsfase. NAC Vrouwen stonden goed georganiseerd, maar misten scherpte in de afronding. Aanvoerster Fleur Mol bracht haar team weer op voorsprong met een doelpunt na een assist van Staphanie Coelho Aurélio, waardoor de stand op 1-2 kwam[2]. Na de rust werden de combinaties van NAC vloeiender en kwam Brigitte Franken, op aangeven van Eva Nguyen, tot scoren: 1-3[3].

spannende slotfase en rode kaart

Ondanks de comfortabele voorsprong werd het nog spannend toen Jong Fortuna Sittard wist te profiteren van een foutje bij NAC en de aansluitingstreffer maakte: 2-3[1]. De duels werden feller, wat uiteindelijk resulteerde in een tweede gele kaart en dus rood voor Sarina Heijblom in de blessuretijd. Gelukkig had deze rode kaart geen directe gevolgen voor de wedstrijd. Met deze overwinning klimt NAC Vrouwen naar een knappe tweede plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag ontvangen ze De Graafschap om 17:15 uur op Sportpark Heksenwiel[2].