Tottenham vernedert Ten Hag's United op Old Trafford

2024-09-30 sport

Manchester, maandag, 30 september 2024.
Manchester United leed een pijnlijke 0-3 thuisnederlaag tegen Tottenham Hotspur. Ondanks de rode kaart voor Bruno Fernandes en de toenemende druk, blijft manager Erik ten Hag strijdvaardig. Tottenham klimt naar de 8e plaats, terwijl United zakt naar de 12e positie in de Premier League.

rode kaart en vroege achterstand

De wedstrijd begon rampzalig voor Manchester United. Al na drie minuten scoorde Tottenham’s Brennan Johnson het openingsdoelpunt na een indrukwekkende soloactie van verdediger Micky van de Ven[1]. De zaken verergerden toen Bruno Fernandes in de 42e minuut een rode kaart kreeg voor een hoge tackle op James Maddison[2]. Hoewel United probeerde terug te vechten, was de schade al aangericht.

tactische fouten en frustratie

Erik ten Hag was na afloop duidelijk gefrustreerd. Hij bekritiseerde de herhaling van fouten die zijn team maakte, vergelijkbaar met de doelpunten die ze eerder in de week tegen FC Twente incasseerden[3]. ‘Het is volledig onnodig. Dit is niet goed genoeg,’ zei Ten Hag. De tweede helft begon even slecht als de eerste, met Dejan Kulusevski die Tottenham’s voorsprong verdubbelde na een fout van Lisandro Martínez[4].

toekomstige uitdagingen voor ten hag

Met een 0-3 achterstand en slechts 10 man op het veld, was de wedstrijd effectief voorbij toen Dominic Solanke het derde doelpunt scoorde in de 77e minuut[5]. Ondanks de slechte reeks resultaten blijft Ten Hag optimistisch. ‘We moeten accepteren wat er is gebeurd en beter worden,’ zei hij. De komende wedstrijden tegen FC Porto en Aston Villa zullen cruciaal zijn voor zijn toekomst bij de club[6].