PSV en Sporting CP delen de punten in Champions League-thriller

2024-10-02 sport

Eindhoven, woensdag, 2 oktober 2024.
PSV Eindhoven speelde op 1 oktober 2024 gelijk tegen Sporting CP in de Champions League. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar Sporting maakte laat gelijk. Beide teams toonden veerkracht in een spannende wedstrijd vol gemiste kansen.

sterk begin van psv

PSV begon de wedstrijd sterk en wist al in de eerste helft de leiding te nemen. Jerdy Schouten scoorde in de 22e minuut met een prachtig schot van afstand, nadat hij profiteerde van een fout in de verdediging van Sporting[1]. PSV domineerde het spel en creëerde meerdere kansen, maar had moeite om deze om te zetten in doelpunten. Guus Til had een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen maar zijn kopbal werd gestopt door doelman Franco Israel. Luuk de Jong schoot daarna nog naast het doel, waardoor PSV de kansen niet kon benutten[2].

sporting komt terug

In de tweede helft kwam Sporting CP sterker terug en begon meer druk te zetten op de defensie van PSV. De Portugezen kregen enkele goede kansen, maar doelman Walter Benítez hield zijn doel schoon tot de 83e minuut. Het was de invaller Daniel Braganca die voor Sporting de gelijkmaker scoorde met een knap schot vanuit een moeilijke hoek, na een voorzet van Maximiliano Araujo[3]. PSV probeerde nog om opnieuw op voorsprong te komen, maar de tijd was te kort om nog een winnende treffer te maken.

spannende slotfase

De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar beide teams mee konden leven, hoewel PSV waarschijnlijk het gevoel had dat er meer in had gezeten gezien hun dominantie in de eerste helft[1]. De fans in het Philips Stadion werden getrakteerd op een enerverende wedstrijd met veel kansen en spannend voetbal. Met dit resultaat blijft PSV in de race in hun Champions League-groep, maar zullen ze in de volgende wedstrijden efficiënter moeten zijn voor het doel om door te stoten naar de volgende ronde[4].