Oranje redt punt tegen Hongarije na late goal Dumfries

2024-10-12 sport

Boedapest, zaterdag, 12 oktober 2024.
Nederland speelt 1-1 gelijk tegen Hongarije in Nations League-duel. Dumfries kopt in 83e minuut gelijkmaker, kort na rode kaart Van Dijk. Spannende slotfase houdt Oranje in race voor kwartfinales. Koeman tevreden met belangrijk punt in lastige uitwedstrijd.

Een moeizame start

Nederland begon de wedstrijd tegen Hongarije met hoge verwachtingen, vooral na een sterke reeks in eerdere duels tegen Bosnië en Duitsland[1]. Helaas bleek Hongarije een taaie tegenstander te zijn, met een defensieve speelstijl die Nederland weinig ruimte gaf om kansen te creëren[2]. Tijjani Reijnders verloor in de 32ste minuut de bal op het middenveld, wat leidde tot de openingsgoal van Roland Sallai voor Hongarije[3].

Rode kaart en de gelijkmaker

De wedstrijd nam een onverwachte wending toen Virgil van Dijk in de 80ste minuut een rode kaart kreeg na zijn tweede gele kaart. Dit maakte de taak voor Nederland alleen maar moeilijker. Toch hield het team de moed erin, en in de 83ste minuut scoorde Denzel Dumfries de gelijkmaker met een kopbal uit een vrije trap van Cody Gakpo[2]. Deze goal bracht weer wat hoop voor Oranje, dat nu op vijf punten staat in de groepsfase van de Nations League[1].

Vooruitzicht op de kwartfinales

Met de 1-1 tegen Hongarije blijft Nederland in de race voor de kwartfinales van de Nations League. Duitsland leidt de groep met zeven punten, gevolgd door Nederland met vijf punten[3]. De volgende uitdaging voor Oranje is een uitwedstrijd tegen Duitsland in München, een cruciale wedstrijd die zal bepalen of Nederland zich kan plaatsen voor de kwartfinales[1].