Eigen doelpunten nekken Girona in Champions League-thriller

2024-10-02 sport

Gerona, woensdag, 2 oktober 2024.
Girona verliest spectaculair van Feyenoord in hun eerste Champions League-thuiswedstrijd ooit. Twee eigen doelpunten en een gemiste strafschop bezorgen de Spanjaarden een 2-3 nederlaag tegen de Rotterdammers.

spectaculaire start

De wedstrijd begon voortvarend voor Girona met een vroege voorsprong door een doelpunt van de 34-jarige verdediger David Lopez in de 19e minuut. Echter, slechts vier minuten later viel de gelijkmaker al. Een kopbal van Quinten Timber werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Girona-middenvelder Yangel Herrera. Feyenoord rook bloed en tiener Antoni Milambo bracht de Rotterdammers zelfs op voorsprong in de 33e minuut. De chaos bleef compleet toen Feyenoord een strafschop kreeg na een overtreding op Timber, maar doelman Paulo Gazzaniga wist de penalty van Ayase Ueda te keren.

verlies door eigen fouten

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor Girona. Ze kregen een strafschop na een overtreding van Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther op Bojan Miovski, maar opnieuw faalde Girona vanaf elf meter, dit keer door de inzet van de voormalige Aberdeen-aanvaller. Donny van de Beek bracht nog hoop voor de thuisploeg met zijn eerste goal voor Girona na zijn overstap van Manchester United, maar ook dit bleek niet genoeg. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist toen Girona-verdediger Ladislav Krejci in de 79e minuut een voorzet van Igor Paixao in eigen doel werkte.

historische wedstrijd

Deze nederlaag was extra pijnlijk voor Girona, aangezien het hun eerste Champions League-thuiswedstrijd ooit betrof. Met drie eigen doelpunten in twee wedstrijden evenaart Girona het record van Fenerbahce voor de meeste eigen doelpunten in één Champions League-seizoen. Ze zijn bovendien de eerste ploeg die in hun eerste twee wedstrijden in deze competitie een eigen doelpunt maakt. Feyenoord daarentegen behaalde hun eerste overwinning in de groepsfase en klimt daarmee in de stand, terwijl Girona nog altijd wacht op hun eerste punten.