Waarom blijft Erasmus Universiteit Rotterdam een magneet voor talenten?

Waarom blijft Erasmus Universiteit Rotterdam een magneet voor talenten?

2025-05-17 binnenland

Rotterdam, zaterdag, 17 mei 2025.
Erasmus Universiteit Rotterdam blijft wereldwijd hoog aangeschreven door haar focus op innovatief onderzoek en onderwijs. De universiteit trekt internationaal talent aan en zet in op de mondiale impact van haar onderwijs en onderzoeken.

Protest op de Woudestein Campus

In de afgelopen week bruiste de Woudestein Campus van Erasmus Universiteit Rotterdam met protest. Vanaf 13 mei tot 16 mei 2025 was er een protest georganiseerd door OccupyEUR. Dit gaf studenten en academisch personeel de kans om hun stem te laten horen over verschillende onderwerpen, waaronder klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid [1].

Nadruk op Duurzaamheid en Educatie

De nadruk van Erasmus blijft niet alleen op protesten liggen. Vanaf 19 mei beginnen de Erasmus Sustainability Days 2025, een week vol activiteiten om duurzaamheid te promoten. Dit evenement heeft tot doel mensen te inspireren en samen te brengen die geïnteresseerd zijn in milieu en duurzaamheid. Het biedt een kans voor studenten om te leren hoe ze een verschil kunnen maken, wat een voorbeeld is van de innovatieve initiatieven van de universiteit [1].

Toekomstige Evenementen en Samenwerking

Naast educatieve evenementen plant de universiteit om nieuwe internationale partnerschappen te bevorderen, wat haar positie als magneet voor toptalenten wereldwijd versterkt. Met hooggekwalificeerd personeel zoals professor Joost Manusama, blijft de universiteit zich inzetten voor academisch en onderzoekssucces. Dit onderstreept de toewijding van Erasmus aan toekomstgerichte leeromgevingen [1][2].

Bronnen


Rotterdam Erasmus Universiteit