NEC ontsnapt aan nederlaag tegen Feyenoord in spectaculaire slotfase

2024-09-30 sport

Nijmegen, maandag, 30 september 2024.
NEC speelde gelijk tegen Feyenoord (1-1) na een spannende wedstrijd. Sontje Hansen scoorde voor NEC, maar Jordan Lotomba maakte in de slotminuten gelijk. NEC raakte tweemaal de paal en miste zo de kans op een stunt tegen de landskampioen.

sterke hansen en solide verdediging

In de eerste helft liet NEC de bal aan Feyenoord, maar de bezoekers hadden moeite om door de goed georganiseerde defensie van de Nijmegenaren heen te breken[1]. Het uitverkochte Goffertstadion zag weinig spektakel totdat Sontje Hansen na 35 minuten sterk Thomas Beelen opzijzette en doelman Timon Wellenreuther verraste met een schot in de korte hoek[2]. Hierdoor ging NEC met een 1-0 voorsprong de rust in.

gemiste kansen en pech met het aluminium

Na de rust bleef NEC de betere kansen creëren, mede dankzij de inbreng van Lasse Schöne die zijn 200e Eredivisiewedstrijd voor de club speelde[3]. Rober González en Koki Ogawa waren dicht bij de 2-0, waarbij Ogawa zelfs de paal raakte. Ondanks het overwicht kon NEC de voorsprong niet verder uitbouwen. Het leek erop dat de Nijmegenaren de overwinning over de streep zouden trekken, maar de gemiste kansen bleven hen parten spelen.

lotomba’s late gelijkmaker

In de absolute slotfase sloeg het noodlot toe voor NEC. Bij een scrimmage in het doelgebied van Robin Roefs was Jordan Lotomba het meest alert en tikte hij de bal in de 88e minuut binnen voor Feyenoord[4]. NEC kreeg in de blessuretijd nog een enorme kans via Koki, maar opnieuw raakte hij de paal[5]. Het gelijkspel van 1-1 voelde als een nederlaag voor de Nijmegenaren, die volgende week een uitwedstrijd tegen NAC Breda wacht[6].